סכין השף הכי טובה בעולם – יש דבר כזה? סכין שף טובה ואיכותית היא חברתו הטובה ביותר של הטבח. היא מלווה את כל תהליכי הבישול, היא קובעת אם התהליך יהיה מהנה או מתיש, אם המנות יראו מקצועיות, או חובבניות. אבל היא בעיקר מעידה על רמת המקצועיות של הטבח, כי כל טבח שמכבד את עצמו, יודע שסכין שף טובה היא לא פחות מסמל סטטוס. השאלה היא – איך יודעים שיש לכם את סכין השף הכי טובה בעולם?
בחירת סכין שף היא אחת הבחירות החשובות עבור בשלנים חובבים, טבחים ושפים, שיודעים עד כמה סכין שף טובה יכולה לשנות את החיים במטבח. הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו כשבוחרים סכין שף, הוא לבדוק את איכות הפלדה. פלדה איכותית יכולה להבטיח לכם סכין חדה לטווח ארוך, עם צורך מועט מאוד בהשחזה. לעומת זאת, סכין שף עשויה מפלדה לא איכותית, תזדקק להשחזה לעיתים תכופות, הלהב שלה לא יהיה חד מספיק, אלא אם תשחיזו אותו בכל הזדמנות וגם תידרשו להשקיע מאמץ רב יותר בתהליך החיתוך. כאשר יש לכם סכין עם להב חד, החיתוך נעשה יותר בקלות ויותר מהר.
תבחינו גם כי הידיות של כל סכין הינן שונות. בעבר את הידיות של הסכינים היו מייצרים מעורות של חיות, עצמות, סוגי עצים שונים וקרניים. כיום, הידיות עשויות בעיקר מפלסטיק, מגומי או מסיליקון. ובאשר לסכינים יפניות, הידיות שלהן עשויות מפלדה. ככל שהפלדה שבין הלהב והידית של הסכין יותר עבה, כך הסכין יותר איכותית.
מה הן סכיני השף הנפוצות ביותר?
- סכינים בסגנון גרמני (סכיני שף אירופאיות).
- סכינים בסגנון יפני.
- סכינים היברידיות (שילוב של סכין אירופאית עם יפנית וההיפך). הסכינים הגרמניות \ אירופאיות עבות יותר וכבדות יותר, בעוד היפניות נוטות להיות דקות וקלות יותר.
משלושת הסוגים האלו, סכיני השף היפניות הן הסכינים הפופולריות ביותר שקיימות היום.
כישוריהם של חרשי הברזל ביפן, פותחו בטכניקות ייצור החרבות היפניות ה"קאטאנה", שהועברו מדור לדור במשך למעלה מ- 700 שנה, באזור סאקאי ביפן הנחשב כמרכז ייצור של פלדה וייצור החרבות וסכיני מטבח.
ההיסטוריה הרשמית של הפלדה ביפן החלה במאה החמישית לספירה, עם מותו של הקיסר החמישי נניטוקו. באותם ימים, נהוג היה לקבור את הקיסרים בקברים גדולי מימדים. לנניטוקו תוכנן קבר יוצא דופן, עצום בגודלו ובמורכבותו, בעיר סאקאי. כיוון שהפרויקט דרש עבודת ברזל רבה, הובאו לעיר חרשי ברזל מכל רחבי יפן. רובם נשארו בסאקאי לאחר תום הפרויקט, והתפרסמו בייצור חרבות הסמוראים, וכך הפכה סאקאי לבירת הפלדה של יפן ובעלת השפעה גלובלית. כך גם החל עידן סכיני המטבח המפורסם ביפן.
גם כיום, תעשיית סכיני המטבח מתוצרת יפן מרוכזת ברובה באזור סאקאי, וסכיני השף המיוצרים שם משמשים את טובי הטבחים בעולם – מערבים ואסייתיים כאחד.
איך תבחרו סכיני שף בשלושה צעדים פשוטים
- איכות – סכיני שף בליגת המקצוענים מיוצרים אך ורק מחומרי הגלם המובחרים ביותר, בתהליך ייצור קפדני המבטיח דיוק, חדות ועמידות לאורך זמן ועל ידי יצרנים מובילים שמאחוריהם רקורד עשיר ומוכח של הצטיינות רבת שנים בתחום. כי בכל הנוגע לסכיני שף – אין שום סיבה שתתפשרו על פחות מהטוב ביותר.
- יוקרה – כמו כל אמן בעל שם, גם יצרני סכיני שף מתגאים במלאכתם ומוערכים על ידי מביני דבר. כשאתה בוחר סכין שף, בדוק קודם כול את היצרן על מנת לוודא שמדובר באחד המצליחים, הוותיקים והרציניים ביותר בענף. כך תוכל להיות בטוח שבחרת נכון. כי בכל הנוגע לסכיני שף – אין מקום לעיגולי פינות.
- מקצועיות – בתור בשלנים מקצועיים או חובבנים עליכם לבחור בסכין שף איכותי, חזק ויוקרתי שיאפשר לכם להפגין ביצועים ברמה הגבוהה ביותר שיש. ככל שהסכין יותר איכותית כך גם האוכל ייצא יותר מדוייק, טעים ובעל מרקם יותר עדין.
אל תקנו סכין רק כי היא יפה ונראית מרשימה. תרגישו אותה ביד (אם אתם בחנות ונמצאים פיזית עם הסכין). בדקו האם היא כבדה מידי, קלה מידי, האם הידית רחבה או צרה מידי, בדקו את האיזון. רוב המשתמשים מעדיפים סכין שהמשקל של הלהב והידית יחסית דומים אך יש כאלו שמעדיפים להב כבד יותר “שנופל” קדימה.
מה לגבי השחזת סכיני שף?
מאוד רצוי להשחיז אותה אצל בעל מקצוע בתחום. כלומר, אצל משחיז סכינים רציני ומקצועי. כמובן אפשר לעשות זאת גם בבית, בעזרת משחיז ביתי. אך יש להשתמש בהמון זהירות תוך כדי. סכין שף דורשת תחזוקה רבה יותר מאשר סכינים אחרות. את סכיני השף בשום פנים ובאופן אין להכניס למדיח כלים. זאת משום שהמגע עם הסכו"ם במדיח עלול לפגוע בלהב של סכין השף. בנוסף לכך, אבקת המדיח תזיק לפלדה של הסכין, כך שמדיח כלים אמור להיות מחוץ לתחום.
סכיני שף מומלצות מאתנו אליכם
סכין שף Gyuto של Mitsumoto Sakari.
סכין שף מטבח מקצועית מחושלת ביד, 3 שכבות על ידי חישול ידני יפני מסורתי. סכין שף יפני מקצועי יורשת את שיטת חישול היד היפנית המסורתית; בשילוב עם טכנולוגיה וחומרים מתקדמים. דרך צורת הסכין הדקה הידנית של הסכין ומבליט את המרקם ההולם המהמם; לתוך אמנות ההחישול המושלמת.
סכין שף Paudin
סכין חד מפלדת אל-חלד גרמנית גבוהה בפחמן, סכין בשר מקצועית עם ידית ארגונומית.
סכין שף 20.3 ס"מ זו יכולה להתמודד בקלות עם משימות המטבח היומיומיות שלכם של חיתוך, טחינה, קיצוץ לקוביות ועוד של פירות, ירקות, בשר ודגים.
J.A. Henckels International סכין שף
תוצרת ספרד. מיוצר מפלדת אל-חלד גרמנית באיכות גבוהה. מבנה מחושל המציע עמידות ומעבר חלק מהלהב לידית. להב מקצועי בעל גימור סאטן מאופיין בחיתוך מדויק ומושחז בדייקנות לחדות ממושכת. ידית מסורתית ארגונומית עם חיבור של שלוש מסמרות המעניקה איזון ונוחות.
לסיכום, אל תפחדו להתנסות בכמה שיותר סכיני שף, עד שתדעו איזו סכין הכי נוחה לכם אישית. בדרך, ודאי תגלו כי ישנן סכינים רבות ומגוונות. לכל אחת שימוש אחר, ייחודי משלו. היוועצו גם באיש מקצוע אם צריך, הציצו כיצד שפים משתמשים בסכינים שלהם. השימוש בכל סכין דורש המון סבלנות, ופרקטיקה. תחילה, התחילו לחתוך בסכין אחת עד שלאט לאט תיצרו סט שלם משלכם.